SkoleTube

Clio Online og LærIT, der står bag SkoleTube, samarbejder om at gøre det endnu lettere for både lærere og elever at arbejde med forskellige onlineværktøjer i undervisningen.

Når man vil arbejde med at udvikle elevernes it-kompetencer, er det vigtigt, at eleverne har nem adgang til forskellige værktøjer, der kan bruges i forskellige sammenhænge, alt efter hvilken opgave de sidder med. Derfor var det oplagt for Clio Online og SkoleTube at indgå et samarbejde for at gøre det lettere for både lærere og elever at bruge it-redskaber i den daglige undervisning.

Eleverne glemmer kodeord

De fleste lærere kender problemet med, at eleverne glemmer deres kodeord eller ikke lige kan huske, hvor de gemte deres filer, sidst de arbejdede med dem. Det kan være en frustrerende showstopper, der ødelægger arbejdsflowet og stjæler af undervisningstiden.

I samarbejdet mellem SkoleTube og Clio Online har vi derfor samkørt vores it-værktøjskasser, så eleverne nu frit og uhindret kan veksle mellem Clio Onlines læringsportaler og de digitale værktøjer, de skal arbejde med.

Skolerne kan give deres elever automatisk adgang via deres UNI-Login. Det eliminerer en masse afbrydelser i elevernes kreative arbejde, når de ikke hele tiden skal tænke på at logge ind og ud, og gør det derfor nemmere for eleverne at arbejde med Clio Onlines læringsportaler og de digitale redskaber på en og samme tid.

It-værktøjskasse klar til brug

Hos Clio Online har vi på alle læringsportaler under elevsiderne lavet en it-værktøjskasse med direkte links over til de digitale redskaber hos SkoleTube. Mange af værktøjerne er ligeledes integreret i forskellige aktiviteter på portalerne.

Adgangen til redskaberne forudsætter, at skolen har tegnet abonnement på SkoleTube, hvilket 80 ud af landets 98 kommuner allerede har gjort. Har skolen ikke et abonnement, vil den dog stadig have adgang til en lidt mindre værktøjskasse af redskaber, som Clio Onlines redaktører har sammensat.