Nyt samarbejde mellem Clio Online og Experimentarium

7. januar 2018 Kim Stadil

I samarbejde med Experimentarium har vi udarbejdet to gratis naturfagsforløb. De kan både bruges alene og i forbindelse med udstillingerne "Under huden" og "Sansetunnelen" på Experimentarium.

Kom helt ind under huden, og oplev med alle sanser

Der har været ting under opsejling på naturfagsredaktionen. Nu kan vi afsløre, at vi har to spændende og ikke mindst gratis forløb klar til dig.

I samarbejde med Experimentarium har vi nemlig lavet to forløb til hhv. natur/teknologi og biologi. I forløbene kan dine elever kaste sig ud i naturvidenskabelige undersøgelser og lære de fem sanser bedre at kende på egen krop.

Arbejd med forløbene på Experimentarium eller i klassen

Måske er 2018 året, hvor du og din klasse skal på en ekskursion til Experimentarium? I så fald kan I arbejde med forløbene i forbindelse med et besøg på de to udstillinger "Sansetunnelen" og "Under huden" på Experimentarium.

Hvis I ikke har mulighed for en ekskursion, kan I også sagtens få en fornemmelse for, hvad udstillingerne byder på, ved at arbejde med forløbene hjemme i klassen.

I begge forløb har I nemlig mulighed for at vælge to forskellige spor.

Det ene spor er bygget op som før, under og efter et besøg på Experimentariums udstillinger. Her skal eleverne lave en lang række forskellige undersøgelser i udstillingerne.

Det andet spor kan I bruge udelukkende til klassearbejde. I dette spor skal eleverne i stedet lave aktiviteterne hjemme på skolen.

Forløbene er gratis – alt, I skal gøre, er at logge på med jeres UNI-login. I kan tilgå forløbene både via Clio Onlines portaler og Experimentariums hjemmeside.

Find forløbene her:

Læs mere om udstillingen "Sansetunnelen" her.

Forløbet om sanser og "Sansetunnelen" henvender sig til 1.-2. klasse i natur/teknologi.

Læs mere om udstillingen "Under huden" her.

Forløbet om kroppen og "Under huden" henvender sig til 7. klasse i biologi.