Ny portal til madkundskab

Vi arbejder på højtryk for at få den splinternye portal klar og vi glæder os meget til at dele Madkundskabsfaget med dig. Herunder kan du læse lidt om, hvad du kan forvente.

Madkundskabsfaget er lavet med tanke på at give dig et komplet digitalt materiale til faget i 4.-7. klasse, så du kan finde alt det, du skal bruge til din undervisning i madkundskab. Og den er ligesom vores øvrige portaler bygget op omkring de forenklede Fælles Mål.

FÅ EN GRATIS PRØVEPERIODE NÅR PORTALEN ER I LUFTEN

Spændende forløb og komplette årsplaner
På portalen vil du finde masser af inspiration og hjælp til din undervisning i madkundskab med spændende undervisningsforløb, alsidige aktivitetstyper og komplette årsplaner, som vi løbende videreudvikler og opdaterer, og som indeholder masser af muligheder for differentiering.

Lyst til madlavning og læring
Madkundskabsfaget er et læringsunivers, der hele tiden vil blive udviklet med fokus på at fange og vække nysgerrighed hos eleverne, så de får lyst og kompetencer til at gå i køkkenet og lave mad – også efter skoletid. Det gøres med fængende tekster, aktiviteter og videovejledninger om det praktiske arbejde i køkkenet, men også om smag, sundhed, fødevarer og måltider – alt sammen med henblik på at lade eleverne arbejde undersøgende og eksperimenterende med madkundskab.

Mediebibliotek om madkundskab i praksis
Du og dine elever vil også kunne bruge læringsportalens mediebibliotek. Her vil eleverne kunne se en masse videoer af forskellige grundteknikker, tilberedningsformer og enkelte retter. Mediebiblioteket giver samtidig mulighed for, at eleverne kan prøve kræfter med madkundskab efter skoletid.

LÆS OGSÅ: Fem nye læringsportaler til de praktisk-musiske fag på vej

Læringsportalen deler vi op i fem smagfulde kategorier:

KOST, SUNDHED OG HYGIEJNE, hvor eleverne skal arbejde med sundhed, ernæring og hygiejne, hvilket skal gøre dem i stand til at træffe vigtige valg for deres krop.

MADLAVNING, som tilfører eleverne færdigheder i de grundlæggende metoder og teknikker i et køkken samt smagen og æstetikken i et lækkert måltid.

MADKULTUR OG MÅLTID, hvor eleverne dykker ned i den danske madkultur gennem tiden og samtidig får kendskab til andre landes madkultur, traditioner og højtider.

FØDEVAREBEVIDSTHED, som giver kendskab til råvarer, bæredygtighed, varedeklarationer, mærkningsordninger samt madforbrug og fødevarekvalitet.

TEMAER, hvor eleverne arbejder på tværs af fagets kompetenceområder og andre tværgående emner som fx det innovative køkken.

Jeg håber, at du bliver ligeså begejstret for Madkundskabsfaget som vi er her på redaktionen. 

Vær den første til at prøve det nye Madkundskabsfaget gratis
Hvis du gerne vil prøve portalen, så snart den går i luften, kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev herunder. Så vil du automatisk modtage en mail, når din 30-dages prøveperiode er aktiv.